Slide 1
Home > Assortiment

Assortiment

Houten Speelgoed Mariette heeft het grootste assortiment van de regio! Naast de vele artikelen die we hebben, krijgt u ook deskundig advies. Hieronder een greep uit ons assortiment. Wij kunnen u niet alles laten zien, gezien wij meer dan 3000 artikelen hebben.

Cadeaubonnen

Wij hebben ook cadeaubonnen, voor elk gewenst bedrag. Deze worden op een leuke manier voor u ingepakt.

Houten speelgoed kisten

Wij beschilderen ook houten speelgoedkisten. Dit kan zijn naar aanleiding van een geboortekaartje, bruiloft of afscheid.

Men kan hier mooie en dierbare herinneringen in bewaren.

 “Mooie momenten
die moet je koesteren
en van top tot teen bekijken
om ze vervolgens te
bewaren bij je meest
waardevolle bezit
je herinneringen”

0 tot 6 maanden

In deze fase ontdekt het kind zijn eigen lichaam en worden de zintuigen ontwikkeld. Speelgoed voor kinderen in deze fase is erg ontwikkelingsgericht en moet kindvriendelijk zijn. Het speelgoed voor deze kinderen is van zacht materiaal gemaakt, en bevat geluidjes en vrolijke, lieve kleuren. Hierbij valt te denken aan verschillende soorten rammelaars in allerlei vormen en maten.

Daarnaast is er ook decoratiemateriaal voor deze kinderen, in eerste instantie niet bedoeld om mee te spelen, maar wel bedoeld voor het ontwikkelen van de zintuigen. Hierbij horen de mobiles, tuimelclowns, muziekdoosjes, wagenspanners, clips voor de wagens, hangers voor de box en maxicosi en clips voor de speen.

6 tot 12 maanden

Wanneer de baby wat ouder wordt, heeft het zijn eigen lichaam verkend en gaat het de omgeving verkennen. Het kind kan vrij zitten, waardoor de handen de omgeving gaan verkennen. Dingen die buiten het bereik van de baby liggen stimuleren tot kruipen, optrekken en vervolgens ook staan.

Centraal in deze fase staat de ontwikkeling van de grove motoriek. Speelgoed wat bij deze fase hoort zijn boekjes, trommels, ringentorens, blokken, vormenstoven, eenvoudige puzzels, autobanen, etc.

1 jaar

Een kind van 1 jaar is bezig met het ontdekken van de omgeving, hierdoor blijft de motoriek in ontwikkeling. Deze kinderen gaan overal op af en proberen van alles uit. Met loopfietsjes, duwkarren, poppenwagens, duwfiguren, trekfiguren, hobbelpaarden, schommels, en loopfietsjes kan het kind leren lopen. Met het kleinere ontwikkelingsmateriaal zoals puzzels, vormenstoven, kralenframes, etc. ontwikkelt het kind de fijne motoriek en krijgt het kennis van kleuren en vormen.

2 jaar

Het kind kan zelfstandig lopen en spelen. De fijne motoriek is steeds beter ontwikkeld, waardoor de fantasie van het kind de kans krijgt om te groeien. Stoelen kunnen de ene keer een trein zijn, maar daarna weer het dak van een huis. Bij deze leeftijd passen de poppenhuizen, boerderijen, garages, pakhuizen en fornuisjes. Deze zijn allemaal in hout uitgevoerd, waardoor het kind zijn fantasie de vrije loop kan laten gaan.

3 jaar

Vanaf deze leeftijd gaan veel kinderen naar de peuterspeelzaal. Hierdoor zien zij andere kinderen, waardoor het samenspel ontwikkeld wordt. Op deze leeftijd wordt nog veel naast elkaar gespeeld en vindt er veel imitatiespel plaats.

Het kind gaat verder spelen met de poppenhuizen, boerderijen, kastelen, e.d. Het spel wordt verder uitgediept en lijkt steeds meer op de realiteit. Het kind gebruikt het spel om gebeurtenissen een plek te geven. Een strijkende moeder of kokende vader wordt nagespeeld.

4-6 jaar

Met 4 jaar gaan de kinderen naar de kleuterschool. Een mijlpaal met veel nieuwe ervaringen, waar het kind eerst aan zal moeten wennen voordat het zich verder gaat ontwikkelen. Het naast elkaar spelen, wordt voorzichtig aan samenspel. Om het samenspel te ontwikkelen kan men denken aan een winkeltje, een schoolbord, maar ook de poppenhuizen, kastelen en treinen kunnen hiervoor in aanmerking komen.

Er kunnen moeilijkere puzzels worden gemaakt en er kunnen geheugenspelletjes worden gespeeld. Daarnaast begint het kind letters te herkennen en leert het zijn eigen naam te schrijven. De fijne motoriek wordt ontwikkeld, waardoor gedetailleerd spel, met kleine poppetjes, treintjes, etc. gespeeld kan worden.

Rubenspoppen

In ons assortiment hebben we ook de rubenspoppen. Rubenspoppen hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen. De grote ogen maken dat deze poppen een vriendelijke uitstraling hebben. Doordat ze compleet van stof en dus zacht zijn, hebben ze een hoog knuffelgehalte. Kinderen kunnen deze poppen echt als hun maatje gaan zien wat een positieve ontwikkeling heeft op een sociaal emotionele ontwikkeling. Een groot voordeel van deze poppen is dat ze in de wasmachine en droger kunnen.